Noord-Bali: ongerept en authentiek


Een van de dingen die The Hamsa zo bijzonder maakt is de locatie. Ons resort ligt midden tussen de rijstterrassen waarop de Balinese boeren nog met waterbuffels en ploeg het land bewerken. Noord-Bali is veel minder toeristisch dan andere gebieden van het eiland en daardoor nog altijd ongerept, mystiek en authentiek. De Balinese cultuur is hier nog duidelijk aanwezig. De lokale bevolking laat zich hartstochtelijk leiden door het hindoeïstische geloof en draagt regelmatig traditionele kleding naar de vele tempelceremonies.

 

Dit moet je gezien hebben!

Natuurlijk wil je dit unieke gedeelte van Bali verkennen. Daarom hebben we de mooiste en boeiendste trips voor je uitgekozen. We organiseren ze zelf, samen met door ons zorgvuldig geselecteerde reisorganisatoren en gidsen.

Dolfijnen spotten

Terwijl de zon oprijst, vaar je in een traditioneel vissersbootje op de Balizee om dolfijnen in hun natuurlijke omgeving te bewonderen. In de omgeving van Lovina zijn er dolfijnen in overvloed, dus de kans dat je een dolfijn ziet is heel groot. Deze intelligente dieren doen hier hun ochtendgymnastiek en houden ervan om achter de vele scholen tonijn aan te springen en te spelen in zee.

IDR 250.000 per persoon (minimaal 2 personen), inclusief transport, vertrek om 05:30.

 
 
 
 

Hot Springs en Boeddhistisch klooster

Reinig je lichaam én geest in deze heilige warmwaterbronnen. Daarna kun je een ontspannende massage nemen of een drankje in het restaurant. Even verderop ligt het Boeddhistisch klooster waar je inmiddels helemaal zen...kunt mediteren tussen de monniken.

IDR 250.000 per persoon, inclusief transport, vertrek in de ochtend.

 

Sekumpul Watervallen

De grootste en indrukwekkendste watervallen van Bali. Prachtig verscholen in de jungle en daardoor nog maar door weinig toeristen ontdekt. Na een prachtige wandeltocht van een uur langs de watervallen, vind je de beloning: een frisse duik onder de grootste van de zeven watervallen.

IDR 350.000 per persoon (minimaal 2 personen)

 
 
 

Duiken en Snorkelen

Ga met Arrows Dive Centre mee naar Menjangan Island voor de snorkel- of duikervaring van je leven. De kleurrijkste vissen, koralen en anemonen bewonder je bij dit rif, dat bekendstaat als een van de mooiste ter wereld. 

 
  • Menjangan Island
  • Tulamben Shipwreck (USS Liberty)
  • Lovina Reefs

Wat betreft de prijzen, vraag dan bij de receptie.

 
  • Ile Menjangan
  • Epave du Tulamben (USS Liberty)
  • Récifs de Lovina
 

Concernant les prix, demander à la réception.